Op 18 oktober 2017 is Tjeerd Veldhuizen, PA0TVN overleden.

Tjeerd was lid van de afdeling Meppel van de VERON en is op 23 oktober in Meppel gecremeerd.

——————————————————————————–

Op 7 februari 2017 is Marten Koopmans, PA0KH overleden.

In de tijd dat hij in Emmeloord woonde, was hij lid van onze afdeling.

——————————————————————————–

Paul Ponjee, PA0SPP is overleden.

Op 5 februari 2017 is na een slopende ziekte op 70-jarige leeftijd overleden, ons afdelingslid en radiovriend:

OM Paul Ponjee, PA0SPP

Voor de VERON afdeling Meppel heeft Paul veel betekend. Hij was één van de eerste medewerkers van de Radio Onderdelen Markt. Door zijn technische kennis en programmeer vaardigheden zijn vele mobilofoons omgebouwd voor de amateurbanden. Altijd kon je bij hem terecht met vragen en had hij wel een antwoord of wees de weg naar een oplossing. In de wekelijkse Meppelronde melde hij zich vaak als eerste in en gaf vaak antwoord op vele technische vragen. Jaren heeft hij deel uitgemaakt van het bestuur van onze afdeling.

We verliezen in Paul een zeer gewaardeerd radiozendamateur en vriend.

——————————————————————————–

Op 16 september 2016 is  Egbert ( Eppie)  Landman, PA0ELN, op 80 jarige leeftijd overleden.

Als luisteramateur met een Koyo wereldontvanger raakte ik in de 60-er jaren  in de hobby geboeid door de dagelijkse gesprekken over techniek- experimenten tussen PA0ELN en PA0TVN. Opvallend was de goede modulatiekwaliteit van beider AM-  middels AG2 gemoduleerde QQE 06/40 zenders op 2 meter, naast de inhoud van hun leerzame gesprekken.

Tot vlak voor zijn overlijden voerde Egbert nog vrijwel dagelijks deze interessante gesprekken over techniek met Richard, PE0RIG in groningen.

 

Tijdens de laatste afdelingsbijeenkomst voor de zomervakantie in juni sprak ik Egbert  nog.

Enthousiast als altijd, vertelde hij over zijn projecten, waarmee hij de jeugd tijdens de komende techniekweek in oktober in Nieuwleusen weer wilde verrassen.

Al vanaf de eerste Techniekdagen op de Octopus in Zwolle was hij van de partij.

Egbert gooide  nooit iets weg. Hij verstond de kunst om gebruikte onderdelen in zijn bouwsels een nieuwe bestemming te geven. De leerlingen hingen dan aan zijn lippen als hij hierover vertelde en hen inschakelde bij demonstraties.

Zijn grote kennis en  talent om de effecten van ingewikkelde natuurkunde wetten met behulp van zijn meestal eenvoudige bouwsels  te verduidelijken, bracht velen tot inzicht en begrip van wetmatigheden.

 

De tekst van de familie in de rouwadvertentie in het plaatselijk blad omschrijft  hem zoals wij hem kennen:

“ Eppie was een bijzondere man, steeds bereid om mensen te helpen bij het vinden van technische oplossingen, een kei in de techniek en verwoed radioamateur………….. PA0ELN is nu uit de ether”.

 

Egbert stond altijd voor iedereen klaar om te helpen. Zo maakte hij in de 70-er jaren de eerste filterset voor onze repeater, PI3MEP van roodkoperen “pomp-buis”.  Met Klaas, PA0KDM  experimenteerde hij op de voor amateurgebruik vrijgekomen lange golven…en bouwde bij het vrijkomen van de 6 meterband zijn eigen zend-ontvanger. Wanneer een mede-amateur een technisch probleem had was hij een van de eersten, die met een een oplossing kwam.

 

Egbert neemt een speciale plaats in, in onze afdeling. Het doet verdriet dat  deze man die “friendhip by amateurradio” letterlijk in de praktijk wist te brengen er niet meer is. We zullen hem missen.

Zijn bouwwerken worden naar zijn uitdrukkelijke wens beheerd door zijn vriend Richard, PE0RIG,

waardoor de jeugd ook in de toekomst hiervan zal kunnen blijven genieten.

Wij wensen de familie heel veel sterkte!

 

Namens het afdelingsbestuur van de VERON afd. Meppel en alle medewerkers van de Techniekdagen op scholen,

 

Dick, PA0DFN

——————————————————————————–

Jubileum Bertus Huisman, De Lichtmis

386c074

Het is nu 40 jaar geleden dat Bertus en Hennie Huisman ‘De Lichtmis’ overnamen van Henk en Dina. Een bijzonder moment dat we graag met u vieren.

Wij nodigen u hierbij uit voor onze jubileum-receptie op zaterdag 21 november 2015 van 13.00 – 16.00 uur in                   ‘De Lichtmis’.

 

 

jubelBertus

De receptie werd bezocht door een delegatie van het bestuur, te weten Wim PA0WSO, Nanne PA3GIL en Gert PD1GS. Behalve een bos bloemen werd er ook een blijvend aandenken overhandigd. Zie foto hieronder.

20151120_182746