Op woensdag 12 augustus is er tot onze grote schrik brand uitgebroken bij Wegrestaurant De Lichtmis. Op deze locatie houdt de VERON afdeling Meppel al ruim 40 jaar hun bijeenkomsten en eens per jaar is er op het grote parkeerterrein de RadioOnderdelenMarkt. We zijn altijd bijzonder hartelijk ontvangen door Bertus Huisman, die zijn zaak onder dezelfde voorwaarden, twee jaar geleden, aan zijn zoon Peter heeft overgedaan. Wat een slag voor de familie Huisman. De felle brand heeft heel veel schade aangericht. Van buiten is daarvan minder te zien, maar binnen is het verschrikkelijk. Een deel van het houten plafond is ingestort. Hele delen van het pand zijn verwoest. Ontzettend veel waterschade (3000 liter per minuut). De grote en zeer bekende wapenverzameling van Bertus is beschadigd en door het water aangetast. Nog dezelfde dag afgevoerd en wordt nu geconserveerd. Unieke exemplaren zijn hopelijk niet verloren gegaan. Op verzoek van Bertus heb ik (PA3FYS) zijn verzameling radioamateur curiosa opgehaald en opgeslagen in mijn schuur. Veel spullen zijn aangetast door water en hitte. De komende tijd zal ik proberen te redden wat er te redden valt. In de attentiemast van De Lichtmis zijn een aantal repeaters van de afdeling ondergebracht. o.a. staat er Ham-Net, DMR en 23 cm. De stroomtoevoer naar de mast is voorlopig afgesloten. PI2NON heeft hierdoor een probleem. De 23 cm repeater is door Dick, PA0DFN en Hand, PA0JBG opgehaald en draait nu vanuit het QTH van Dick in Nieuwleusen.
Wij als afdeling wensen de familie Huisman en met name Peter en Bianca de komende tijd heel veel sterkte. Als we nodig zijn zullen we er voor jullie zijn.

Dick van de Wetering, PA0JMW: (update 24 augustus 2020)
Dick zijn nieuwe woonplek is in “De Berghorst” Staphorst. Dick is regelmatig te horen op de twee meter repeater van Meppel 145.650MHz en is vol goede moed. Hij probeert het voor elkaar te krijgen om een eenvoudige antenne voor HF te mogen plaatsen. Frits, PA3FYS heeft een kleine magnetische loop, die door Gerhard, PA0AXE (SK) is gebouwd bij hem afgeleverd. Gert, PD1GS gaat samen met Dick in overleg met het een bestuurder van de Raad van Toezicht van het verzorgspectrum en overleggen of deze loop op zijn balkon mag komen te staan.  Stuur hem eens een kaartje of bel Dick eens. Adres: Ebbinge Wubbenlaan 158, 7951 AZ Staphorst. Verdere info bij Frits, pa3fys@veron.nl
 ————–
XYL van WIM Schaap, PA0WSO
Op donderdag 24 september 2020 is Wil, de XYL van Wim Schaap, PA0WSO overleden. Wil was al geruime tijd ziek. We wensen Wim veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
————–
Henk van der Schoot, PA0SVD (SK)
Op 17 september 2020 is Henk van der Schoot, PA0SVD op 81- jarige leeftijd overleden. Henk werd de laatste twee jaar verzorgd in Reestoord te Meppel. Hij is in die tijd ook niet meer actief geweest op de amateurbanden. We verliezen in Henk een markant persoon die altijd voor zijn mening uitkwam. Moge hij rusten in vrede.

Algemeen:

Zijn er zieken of andere zaken te vermelden in deze familieberichten laat het ons weten.  a32@veron.nl