Bezoek aan PA6Q/J Vaandrig Lengtongroep in Zwolle JOTA/JOTI 2022

Gisteren mijn jaarlijkse bezoek gebracht aan het JOTA- station PA6Q/J. Dit station is nogmaal actief onder de call PA3DAT/J. De locatie van PA6Q/J is de scoutinggroep: Vaandrig Lengtongroep prachtig gelegegen aan de rand van park de Wezenlanden met een hoge antenne mast en ruimte op de locatie om enkele draadantennes weg te spannen. Ik tref binnen Hans PC9F, Herman PD1ACK, Joris PD2JM en Joeri PE5JW aan. Na een korte begroeting raak ik met Hans in gesprek en vertel hem dat ik voor de site van de afdeling Meppel een stukje wil schrijven over hun station. Hans verteld dat de call dit jaar PA6Q/J is i.v.m. de afwezigheid van Aloys, Tijdens de JOTA is er al meer dan 40 jaar en amateurstation actief onder de call PA3DAT/J. Het station werkt op HF en op 2 meter, Tijdens mijn bezoek voert Hans een gesprek samen met een jonge scout met een ander JOTA- station en er worden vragen over en weer gesteld oa ‘wat is de kleur van jullie blouse’.  Rondom het clubgebouw is er bedrijvigheid en het is tijd voor de crew om de lunch te nuttigen. Ik bedank voor de gastvrijheid en fiets terug naar huis.

73′ Edwin PD5L