Dick Fijlstra, PA0DFN, Ontvangt Carole Perry Educator of the Year Award via een zoom video verbinding met de USA

Op de foto Carole Perry WB2MGP, haar naam is verbonden aan de award, reikt Dick Fijlstra PA0DFN, via een zoomverbinding te zien op de tablet, de Carole Perry Educator of the Year Award uit.

Tijdens de driedaagse HamCation amateur radio show in Orlando Florida, USA, werd de Carole Perry Educator of the Year Award half februari uitgereikt aan Dick Fijlstra, PA0DFN. HamCation is de tweede in grootte ham radioshow ter wereld. Een aantal genodigden was aanwezig   in Jack’s Place in Orlando Florida, waaronder de president van de ARRL, Rick Roderick, K5UR, radio gasten uit de VS, buitenlandse zendamateurs en het bestuur van de Orlando Amateur Radio Club.

Carole Perry, WB2MGP de naamgever van de award, reikte deze uit aan Dick Fijlstra, PA0DFN via een zoom verbinding. Door de Corona-beperkingen moest Dick helaas verstek laten gaan. Op deze manier was hij toch live aanwezig bij de uitreiking van de award voor het oog de Amerikaanse in internationale ham wereld.

Mike Bannigan, KJ4UDO, HamCation chairman Awards, gaf in het kort de motivatie aan voor de toekenning van de award aan Dick Fijlstra. De prijs erkent de geweldige bijdrage aan het onderwijs en het bevorderen van kennis van jongeren in amateurradio. Dick is de eerste internationale ontvanger van de award. Als intussen gepensioneerde basis-schooldirecteur spande hij zich jarenlang in om de jongeren vertrouwd te maken met de laatste technische ontwikkelingen van amateur radio. Gedurende radio evenementen ondersteunde hij groepen jongeren met met de bouw van electronische projecten. Dat gebeurde in Nederland en ook in Europa. Dat was voor de Amerikaanse jury de reden om Dick als eerste buitenlander de award toe te kennen.

In zijn dankwoord gaf Dick Fijlstra aan verrast te zijn door het bericht dat hij was voorgedragen voor de Carole Perry Educator of the Year Award. De award is een grote eer, zo stelde de inwoner van het Overijsselse Nieuwleusen, die jarenlang de directeur van een Zwolse basisschool was.

Tegelijk liet Dick via de zoomverbinding weten zijn inspanningen om jongeren enthousiast te maken voor wetenschap en technologie een kwestie van teamwerk is. Zeker omdat hij dat samen deed met collega’s in het onderwijs en vrienden in de wereld van het radio-zendamateurisme. Hij wilde daarom alle betrokkenen laten delen in de eer van dit award. En dankte iedereen in Nederland en het buiteland voor de ondersteuning bij de projecten.

Het enthousiast maken da jongeren voor techniek en de radiohobby kan niet vroeg genoeg gebeuren, aldus de gelauwerde zendamateur.

Peter Meijers, AI4KM/PA2PME en Lidy Meijers, KJ4LMM, Co-Chairs  HamCation International Relations, zullen zorgen dat het 2,5 kilogram wegende kunstwerk veilig naar Nederland komt en wordt bezorgd bij Dick in Nieuwleusen.