Een vroege vossenjager……

Zoals elke week bij een training in het Staphorsterbos is Hans, PA0JBG , een van de eerste aanwezigen om indien nodig technische bijstand te verlenen.

Afgelopen zondag 2 mei, had hij er al een vossenjacht opzitten voordat we in het Staphorsterbos van start gingen.

Wat doe je als je ‘s nachts even het bed uit moet voor een sanitaire stop……… Hans luistert dan meestal even, voor hij er weer instapt, op 403 MHz, of er nog weerballonnen in de buurt zijn. En het was dit maal raak, want er bleek er een vlak boven het dorp te vliegen.

Dit deed hem besluiten om in plaats van weer in bed te stappen, zich in de kleren te hijsen en op pad te gaan met de op de computer getoonde vluchtgegevens. Een zwak signaal, was op de peilontvanger hoorbaar. Het was nog een tocht van enkele honderden meters door een weide met nieuwsgierige pinken om vervolgens in een bouwland te belanden, waar in de verte een wit gekleurd voorwerp te zien was.

Het signaal op de peilontvanger wees ook in deze richting. Het was raak. De witte kleur kwam van de flarden van de gesprongen
weerballon….met daarbij de weersonde. Voor de training in het Staphorsterbos toonde Hans de “buit” en vertelde geanimeerd over zijn vroege vossenjacht.

(bron mail ARDF)