OM Henk Tempelman, PE0RTM Silent Key

Op 17 augustus 2022 is na een kort ziekbed ons afdelingslid en radiovriend Henk Tempelman PE0RTM overleden. Hij is 70 jaar geworden.

Hoewel Henk de laatste jaren wat op de achtergrond is getreden heeft hij voor onze afdeling en de VERON veel betekend. Hij was niet voor niets sinds 2000 drager van de Gouden Speld.
Samen met zijn XYL Aliet heeft hij zich vanaf het begin van onze Radio Onderdelen Markt (ROM) beziggehouden met de organisatie van de markt. Vele amateurs kennen hem daarvan.

Met zijn kennis van computers kon hij menig afdelingslid laten profiteren van zijn kunnen. Het afdeling-verkoopbureau werd een aantal jaren door hem beheerd en onderdelen vaak kosteloos geregeld. Henk was een elektrotechnicus in hart en nieren. Er werd veel gebouwd en zijn bijdragen aan de repeaters van Meppel zijn daar een voorbeeld van. Verder beheerde Henk jarenlang PI4VRN, de steunzender van de landelijke verenigingszender PI4AA. Zo zorgde hij iedere vrijdagavond ervoor dat deze verenigingszender in het hele land te beluisteren viel.

Henk was altijd wel in voor een grap of een actie. Ik kan me nog herinneren dat we jaren geleden met een groepje radiozendamateurs uit Nieuwleusen last hadden van een heftige storing op twee meter. De peildozen kwamen tevoorschijn en na vele kilometers door weilanden over en door sloten en prikkeldraad zagen we in een 110KV hoogspanningslijn een lange draad hangen en die straalde behoorlijk. Deze draad werd door de netbeheerder na een telefoontje snel verwijderd. In die tijd hadden we elkaar nog nodig en op Henk kon je altijd rekenen.

Naast zijn passie voor techniek had hij er nog een, zijn Audi A6, waar hij heel zuinig op was. Niemand mocht daar verder in rijden, ook Aliet niet. Naarmate Henk wat ouder werd ontwikkelde zich ook de passie voor het wandelen. De laatste vakantie, samen met Aliet in zijn geliefde Oberstdorf, was eind juli/begin augustus en stond, zoals ieder jaar, in het teken van wandelen, genieten van de bergen en de mooie natuur. Amper een week thuis werd Henk ziek.

Op 25 augustus is er door heel veel mensen afscheid van Henk genomen en hebben een laatste wandeling door Henk zijn leven gemaakt om hem naar zijn laatste rustplaats te brengen. We zullen hem missen.

We wensen zijn XYL Aliet, zoon Marcel, schoondochter Annelies en zijn kleinkinderen heel veel sterkte bij het dragen en verwerken van dit grote verlies.

Namens de leden en het bestuur van de VERON afdeling Meppel
Frits van Schubert, PA3FYS