Deze week bereikte ons het bericht dat PA3CBC op 73-jarige leeftijd is overleden.

Voor velen kwam dit als een schok.

Op woensdag 25 augustus 2021 is na een slopende ziekte ons afdelingslid en vriend Herman Okken, PA3CBC op 73-jarige leeftijd overleden.

De ziekte van Herman werd in augustus van 2019 geconstateerd. Het jaar 2020 was voor hem een goed jaar. In december opnieuw tien chemokuren en behandelingen. Zolang het was is hij met zijn geliefde hobby bezig geweest.

Herman was een techneut en perfectionist in hart en nieren. Zijn beroep bij de toen PTT (later KPN) was daar debet aan. Op zijn zolderverdieping bouwde hij vele buizen zender eindtrappen en dat waren technische hoogstandjes. Ook de kasten en de chassis zagen er professioneel uit. Tijdens de Meppelronde en op zondag kon hij hier uitvoerig en geestdriftig over vertellen. Zijn bouwsels nam hij vaak mee naar de afdelingsbijeenkomsten en oogsten veel bewondering. Het zoeken naar de juiste onderdelen en componenten was op de radio-onderdelenmarkten zijn ding. Zodra een bouwsel af was en getest werd die meestal weer gedemonteerd en begon hij aan een nieuw project.

Herman heeft samen met zijn XYL Ans, kinderen en kleinkinderen genoten van vele dingen. Tot het laatst gewoon in de tuin met zijn gezin. Zijn motto was, geniet van de kleine dingen.

We zullen Herman erg gaan missen en zijn verdrietig over zijn overlijden.

Frits PA3FYS

Een intriest bericht, Herman is/was een geliefd amateur in de knutselwereld, hij kon prachtige apparaten bouwen en na het testen werden deze slechts ten toon gesteld op zijn radiozolder. Ben diverse keren bij Herman thuis geweest, een actief knutselaar en hij kon heel uitgebreid vertellen in de Meppel-ronde over zijn projecten, hoge spanningen etc. Met regelmaat bezocht hij de verenigingsavonden, ook ik schrik hier enorm van.

Gert PD1GS

Herman is op 31 augustus in besloten kring gecremeerd.

Wil je een stukje tekst schrijven om hem zo te herdenken, stuur dit dan naar pa3etm@veron.nl en ik zal het onder dit bericht aanvullen.