Vooraankondiging zelfbouwproject GPSDO

Binnen de afdeling Meppel is men bezig met de voorbereidingen voor een zelfbouwproject. De keuze is gevallen op een GPSDO [GPS Disciplined Oscillator].

De presentatie van het project vindt tijdens de afdelingsbijeenkomst van 20 februari aanstaande plaats in de vorm van een introductie lezing verzorgt door Jan PA3FEX.

  • De keuze van het project – de bouw van een GPSDO: nauwkeurigheid en stabiliteit van onze amateurapparatuur ligt met de moderne en goed verkrijgbare onderdelen binnen het bereik van de radio-zendamateur. Het geeft een antwoord op de vraag waarom je een dergelijk apparaat nodig zou hebben.
  • Wie kunnen deelnemen: onze eigen afdelingsleden en alle belangstellenden uit onze regio
  • Kostenplaatje: wordt binnenkort vermeld.
  • Het organisatie team: het team bestaat uit drie leden van het afdelingsbestuur voor registratie belangstellenden/ het beheer van de financiën en de PR ( facebook/ website) + Jan Kragt PA3FEX voor de technische informatie en beantwoording technische vragen over het project + Hans Bos, PA0JBG voor de “finishing touch” , het maken van bedrukte frontpanelen voor de behuizing met behulp van Abacom’s Frontdesign + Dick Fijlstra, PA0DFN voor de coördinatie project en bouwsessie(s).
  • Tijdpad: Introductieavond tijdens februari bijeenkomst van de afdeling. Deelnemers moeten zich voor 1 maart hebben opgegeven bij de afdelingssecretaris en bedrag storten op rekening van de afdeling. rekeningnummer volgt.

Eerste bouwavond is eind april ( als alle onderdelen op tijd binnen zijn)

Informatie behuizing/front door Hans Bos, PA0JBG

  • Als de bouw klaar is komt de afwerking. Hans Bos, PA0JBG, vertelt over zijn ervaringen met Frontdesign en hoe we deze kunnen toepassen om een professionele uitstraling aan het bouwproject te geven. Dit onderdeel is ook interessant voor de niet-bouwers. Zelf een mooi frontje ontwerpen voor je zelfbouw apparaat