Wordt jij EMC-aanspreekpunt voor onze afdeling?

De EMC-EMF commissie wil in de periode van maart tot september (uitzondering zomerperiode) 2022 op verschillende plaatsen in het land de EMC-cursusdagen verzorgen. De EMC-EMF opleiding wordt gegeven over de 6 regio’s, die ook voor de Regionale bijeenkomsten worden gehanteerd. De EMC-EMF opleiding wordt in overleg met de regio-organisatie op een zaterdag ingepland van 9-13 uur.

Het opgeleide lid dient de afdeling actief te ondersteunen, hij/zij wordt immers het EMC-aanspreekpunt in de afdeling. Het is dus niet een eenmalige en vrijblijvende functie binnen de afdeling.

De deelnemers zullen in contact blijven met de EMC-EMF commissie en zullen jaarlijks (b.v. een Teams meting) op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en de EMC-EMF commissie hoort ook graag wat de bevindingen in de afdelingen zijn. De EMC-EMF commissie zou het zeer waarderen als de komende jaren de verschillende EMC-aanspreekpunten hun ervaringen bij onze DvdRA kraam delen of een EMC-EMF lezing willen verzorgen.kunnen afspreken welke de kar gaat trekken.

Afdelingen kunnen vertegenwoordigd worden door maximaal 2 personen, als er genoeg ruimte is in accommodatie kan dit uitgebreid worden. Het opgeleide lid dient de afdeling actief te ondersteunen, hij/zij wordt immers het EMC-aanspreekpunt in de afdeling. Het is dus niet een eenmalige en vrijblijvende functie binnen de afdeling.

De deelnemers zullen in contact blijven met de EMC-EMF commissie en zullen jaarlijks (b.v. een Teams meting) op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en de EMC-EMF commissie hoort ook graag wat de bevindingen in de afdelingen zijn. De EMC-EMF commissie zou het zeer waarderen als de komende jaren de verschillende EMC-aanspreekpunten hun ervaringen bij onze DvdRA kraam delen of een EMC-EMF lezing willen verzorgen.

Inhoud van deze EMC-training:

Theorie deel:
  • EMC-richtlijn en de RZA VERON EMC-EMF commissie en het AT Smal- en breedband storingen Meest voorkomende stoorbronnen Stappenplan opsporen van stoorbronnen
Praktijk deel:
  • Luisteren en herkennen van storingen Lokaliseren van stoorbronnen binnen en buiten Oplossen van de storingen en hoe deze te (be)handelen. Ondersteund met behandelen van vele praktijk gevallen met video’s van demonstraties van verschillende stoorbronnen.

Ten tijde van de organisatie van de Regionale Bijeenkomst 2021 had de commissie graag voor 1 december 2021 de meldingen ontvangen. Nu de tijd ons achterhaald heeft, is het dringende verzoek vóór 30 januari 2022 de aanmeldingen per e-mail te sturen naar onze secretaris via a32@veron.nl

Foto: Website VERON