Radio Onderdelen Markt bij wegrestaurant de Lichtmis

39e Radio Onderdelen Markt bij wegrestaurant de Lichtmis

Radio Onderdelen Markt bij wegrestaurant de Lichtmis

Op zaterdag 24 september 2022 wordt voor de 39e keer de Radio Onderdelen Markt (ROM) gehouden bij wegrestaurant de Lichtmis, gelegen aan de autosnelweg A28, tussen Zwolle en Meppel. Bij de afslag Nieuwleusen/Hasselt vindt u dit restaurant met een groot parkeerterrein. Adres: De Lichtmis, Hermelenweg 190, 8028 PL Zwolle

Stukje geschiedenis!

Ruim 30 jaar geleden kreeg een groep van zendamateurs uit de omgeving van Nieuwleusen/Meppel het idee om een radio-onderdelen-markt op te zetten. Radiozendamateurs moesten in die tijd bijna alles zelf bouwen. Kant-en-klare zendapparatuur zoals die nu beschikbaar is was er toen nog niet. Zendamateurs die wilde knutselen moesten de onderdelen van ver halen.

Het begon allemaal met enkele handelaren die hun onderdelen te koop aanboden in het wegrestaurant. Toen deze ruimte in het wegrestaurant te klein werd voor het aantal handelaren. Is men begonnen met het plaatsen van stands rondom het restaurant. De markt werd bekender en vele handelaren, bieden nu hun koopwaar aan op onze markt.

Kofferbakverkoop!

De markt heeft in de loop der jaren ook nog enkele nevenactiviteiten gekend. Naast verkoop vanaf marktkramen hadden we ook nog een deel gereserveerd voor mensen die niet veel te koop aan te bieden hadden, de zgn. kofferbakverkoop. Deze hebben we enkele jaren geleden laten vervallen mede omdat de vraag naar kramen nog steeds toeneemt. En het begrip kofferbakverkoop een beetje uit de hand is gaan lopen.

De Radio Onderdelen Markt

Voor bezoekers is de toegang tot de markt gratis. Parkeren kan als de weersomstandigheden het toelaten in het weiland tegenover de markt, tegen een kleine vergoeding (€2,00). Doe dit zoveel mogelijk want anders ontstaat er een wanorde op de wegen rondom het marktterrein.

De ideale plek om aan onderdelen te komen voor het maken van radio in al zijn facetten. Een plek om mede-radioamateurs te ontmoeten en onder het genot van een bakje koffie bij te praten over de belevenissen met onze hobby.