Oude artikelen

VERON kennisdag zaterdag 18 mei 2024

1 april 2024 Dirage 2024 ham- en radiocommunicatiebeurs België

Internationale Ham- en Radiocommunicatie Beurs

1 april 2024, tweede paasdag in Diest (België)

DIRAGE staat voor DIesters RAdio GEbeuren. Onder deze benaming organiseert UBA-DST sinds 1986 haar jaarlijkse beurs voor radioamateurs. Hier zijn zowel tweedehands- als nieuw materiaal voor radioamateurs te koop.

In de beginjaren was DIRAGE een sterk lokaal gericht evenement. Waar vooral de clubleden hun overbodig geworden hammateriaal probeerden kwijt te geraken. De organisatie was toen al tevreden met een honderdtal bezoekers. De voortdurende groei van zowel de hoeveelheid materiaal als het bezoekersaantal dwong DIRAGE om meerdere malen naar een grotere locatie te verhuizen. Maar in 2007 werd vastgesteld dat Diest te klein was geworden voor dit evenement.

Hambeurs DIRAGE frisser en aantrekkelijker

De verhuizing in 2008 naar een moderne en ruime locatie was voor UBA-DST meteen ook een uitnodiging om van het oude vertrouwde concept van DIRAGE af te stappen en onze Internationale Ham- en Radiocommunicatie Beurs frisser en aantrekkelijker te maken.

Een grotere diversiteit van het aangeboden tweedehands materiaal. Een uitgebreid gamma van nieuwe amateurapparatuur en antennes. De kans om tijdens een voordracht met demonstratie een nieuwe mode/materiaal van onze hobby te leren kennen. Alsook het feit dat de organisatie aanverwante hobby’s de kans geven zich te tonen maken dat DIRAGE een begrip geworden is in ON en de place to be is voor een breed radioamateur publiek.

Toegang € 5,00

Openingstijden: 09:00 – 14:00u

Locatie: Cultuurcentrum Diest
Nijverheidslaan 24
3290 Diest

België

Internationale Ham- en Radiocommunicatie Beurs

Radiovlooienmarkt TYTSJERK zaterdag 13 april 2024

TYTSJERK zaterdag 15 aprilVERON afdeling A-14 Friesland-Noord organiseert voor de 36e keer: Radiovlooienmarkt Tytsjerk op zaterdag 13 april 2024.

Wat tref je hier aan?

 • Het QSL-bureau van R14 en diverse infostands.
 • Onderdelen en apparatuur van laag- tot hoogfrequent: antennes en antennemateriaal, coax, dongels, bouwpakketten, surplus, nieuw old stock (NOS), zelfbouw, boeken en tijdschriften, noem maar op. En de bekende verrassingszakken met een assortiment van mooie hoogwaardige elektronica-onderdelen zijn weer verkrijgbaar bij de A-14-verkoopstand.
 • Ook vindt een tentoonstelling plaats van zelfbouw en demonstratie met als thema: van draadje tot printplaatje!

Ook iets te verkopen?

Neem contact op en huur eventueel een (gedeelde) tafel. En natuurlijk wordt het weer gezellig, net zoals de voorgaande jaren. Tref elkaar weer en praat weer eens bij. Er is genoeg te beleven op het brede gebied van het radio amateurisme, dus kom, kijk en beleef.
Informatie betreffende tafels: neem contact op met Tom, PA2IP via pi4lwd@veron.nl of www.pi4lwd.nl.
De zaal is open om 9.00 uur en om 14.30 uur is alles weer opgeruimd.
Kom ’s morgens op tijd want op=op en weg=weg!

Consumpties verkrijgbaar voor gewone prijzen. => De toegang is zoals altijd GRATIS. <=

Waar en wanneer

Wegens verbouwing van het dorpshuis dit keer niet in “Yn’e Mande” zelf maar vlakbij in het tijdelijke dorpshuis; verkeerregelaars wijzen u de weg naar de voormalige basisschool 200 meter verderop. Ruime parkeergelegenheid (ook gratis) , zoals vanouds.

(niet bij de voormalige basisschool parkeren en niet op de openbare weg parkeren i.v.m. doorgang hulpdiensten) .

Graag tot ziens in Tytsjerk op zaterdag 13 april 2024.
Radiovlooienmarkt Tytsjerk: Zeker niet de grootste, wel een van de gezelligste!

24 februari 2024, 26e Elektronica Vlooienmarkt ’t Harde

Zaterdag 24 februari 2024 organiseert de afdeling Noord Oost Veluwe  van de VERON al weer voor de 26e maal haar Elektronica Vlooienmarkt. De markt vindt plaats in de meer dan 1000 vierkante meter grote sporthal van MFC Aperloo waar ruim 220 meter aan kramen opgesteld zal staan.

Elektronica Vlooienmarkt

Op deze gezellige Elektronica Vlooienmarkt zijn nieuwe of gebruikte spullen te vinden. Aangeboden door standhouders uit Nederland, Duitsland en België Er is een groot aanbod van spullen die op de een of andere manier met elektronica te maken hebben.

Voor de radio hobbyisten zijn er allerlei spullen te koop variërend van antennes, kabels, meetapparatuur en voedingen tot allerlei soorten transceivers, porto’s.

En natuurlijk is er voldoende aanbod van losse onderdelen en (sloop)apparaten voor de zelf bouwende elektronica hobbyist. Ook zijn er voor de computer liefhebbers computers, laptops, componenten en accessoires verkrijgbaar.

Maar ook op het gebied van Arduino, Raspberry Pi, shield en accessoires is er voldoende te vinden en dat vaak voor zeer gunstige prijzen.

Ook zijn er allerlei soorten led verlichting , led strips, zaklantaarns, telefoonladers, gereedschap en vele andere zaken te koop.

Dus mocht u op zoek zijn naar een moeilijk verkrijgbaar onderdeel, verzamelt u oude radio’s, oude leger apparatuur, bent u een computeraar, of wat dan ook op het gebied van elektronica, kom dan zaterdag 24 februari 2023 naar deze gezellige Radiomarkt.

Locatie

De markt wordt gehouden in het Multi Functioneel Centrum “M.F.C Aperloo” Stadsweg 27 ’t Harde.

De markt begint om 09.00 uur en duurt tot 15.00 uur en de entree bedraagt 4 €. Er is voldoende gratis parkeerruimte o.a. de parkeerplaatsen bij het MFC, op 250m lopen afstand zwembad de Hokseberg en sportpark Schenk.

Voor het laatste nieuws en informatie : www.pi4nov.nl

Namens de organisatie: Erik Klein PH4CK

Programma 42e HF-dag Hoevelaken 16 september 2023

Programma 42e HF-dag Programma 42e HF-dag Hoevelaken 16 september 2023

Let op: in verband met de gratis lunch is het noodzakelijk dat iedereen zich voor 7 september aanmeldt bij Marcel Bos PA9M alleen via email pa9m@veron.nl.

Deze HF-dag wordt georganiseerd door de VERON. Ook niet-VERON leden zijn van harte welkom zij worden dan wel geacht een financiële bijdrage te betalen van € 10,00 en deze kan worden voldaan bij de organisatie ter plaatse.

Badge en Prijzen

Een ieder wordt verzocht een roepnaam badge met call en naam te dragen. Natuurlijk is er ook de uitreiking van de prijzen van de VERON HF Contesten.

Programma

10:00 Aankomst
10:30 Programma introductie door Jan Stadman PA1TT/DJ5AN
10:35 Opening door de VERON Voorzitter Remy Denker PA0AGF
10:45 IARU en HF zaken door Theo Koning PA1CW voorzitter Traffic Bureau
10:55 Presentatie over P29RO door Werner Hasemann DJ9KH
11:40 DX quiz georganiseerd door Enno PF5X
12:15 Lunch
13:30 Lezing WRTC door Jan PA1TT, met ondersteuning van Marcel PA9M en Gert PA3AAV
14:30 Uitreiking prijzen en uitleg resultaten:PACC_bekers
– PACC-contest door Marcel Bos PA9M
– PACCdigi contest door Wil van der Laken PA0BWL
– Velddagen Jan Visser PG2AA
– PA beker Theo Koning PA1CW
15:15 Pauze
15:45 Presentie Madagaskar door Ronald Stuy 5R8WP en stand van zaken Swains W8S
17:00 Einde
18:00 25e VERON DX-dinner

EUDXF

Programma 38e HF-dag Apeldoorn 15 september 2018Tevens zal de European DX Foundation (EUDXF) worden vertegenwoordigd door Jan DJ5AN of Ronald PA3EWP.

DXCC Cardchecking

De HF dag is bij uitstek geschikt voor het aanvragen van een Logbook Of The World account, onze DXCC Cardchecker PA1CW kan het op deze dag voor je regelen, je dient wel daarvoor je registratiebewijs en een ID mee te nemen. Tevens is het mogelijk om een DXCC fieldcheck applicatie door onze Cardchecker te laten controleren, aanmelden vooraf via E-mail is vereist! pa1cw@veron.nl

Locatie

De Stuw
De Brink 10
3871 AM Hoevelaken

Meer informatie over De Stuw in Hoevelaken: https://destuwhoevelaken.nl/

25e VERON DX-dinner

Ook dit jaar is er na afloop van de HF-dag op zaterdag 16 september een DX-diner,  deze editie bieden we een shared diner aan. De kosten bedragen € 25 per persoon inclusief 1 drankje.
Laat Marcel ook weten of u speciale wensen heeft, zoals vegetarisch.
In verband met de organisatie van het DX-diner is opgave vooraf noodzakelijk!
Aanmelden DX Diner svp ook voor 7 september via email bij Marcel pa9m@veron.nl

Wanneer u ook eens gezellig aan tafel wilt met andere HF-liefhebbers, DX’ers en contesters, dan is dit een uitgelezen mogelijkheid.

Het VERON HF dag organisatieteam: Theo PA1CW, Jan PA1TT/DJ5AN, Marcel PA9M,
Nico PA0MIR en Hans PA0Q/OE3JRC

55e DNAT 2023 Bad Bentheim

55e DNAT 2023 Bad BentheimDe 55ste DNAT in Bad Bentheim vindt plaats van donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus 2023. DNAT-camping Am Badepark is open van vrijdag 19 augustus tot 28 augustus 2023.

55e DNAT 2023 Bad Bentheim

De DNAT is een 4-daags evenement waar radiozendamateurs elkaar jaarlijks ontmoeten. Vele OM’s/(X)YL’s komen elk jaar weer naar Bad Bentheim voor een 4-daags lang gezellig samenzijn. Naast de radioamateur vlooienmarkt op zaterdag biedt de DNAT eveneens veel mogelijkheden tot ontmoetingen buiten de radio hobby om. Het is nu eenmaal een evenement waar ook (x)yl, kinderen en huisdieren van harte welkom zijn.
De DNAT-camping naast het ”Badepark” is geopend van 19 tot 28 augustus.
Op zaterdag 26 Augustus is er in het kasteelpark een grote vlooienmarkt waar ook niet-radio geïnteresseerden zich helemaal kunnen uitleven.

Programma van de 55e DNAT

Donderdag 24 Augustus
 • Ook dit keer komen veel OM’s en (X)YL’s naar Bad Bentheim.
 • Donderdag 24 Augustus is de eerste dag, wie wil kan ook wat eerder komen, om 20:00 uur is er een gezellig samenzijn op de camping. Vanaf 19 augustus kunt u daar al terecht.
 • Op onze DNAT Camping zijn programmaboekjes en de DNAT-deelnemersbadge, de zogenaamde Tagungsplakette te verkrijgen. Onze DNAT Camping vindt u naast BadePark Bentheim
  Adres: Zum Ferienpark 1, 48455 Bad Bentheim. https://www.badepark-bentheim.de/
Vrijdag 25 Augustus
 • Op de DNAT Camping kan iedereen zich laten informeren over de activiteiten voor het weekend. Ook zijn er voor de deelnemers programmaboekjes en Tagungsplakette (deelnemersbadges) beschikbaar.
 • 15:00 uur wordt de 55e DNAT officieel geopend in de Raadszaal van het gemeentehuis Bad Bentheim. Adres: Schloßstraße 2, 48455 Bad Bentheim. Geïnteresseerden die nog geen uitnodiging hebben ontvangen worden verzocht zich vooraf te melden. Programmaboekjes en Tagungsplakette zijn daar nog verkrijgbaar.
 • 20:00 uur Begroetingsavond op de DNAT Camping ”Am Badepark”
 • Avondvossejacht voor kinderen met aansluitend pannenkoeken eten. Inschrijving en start op de Camping ”Am Badepark”
Zaterdag 26 Augustus

LET OP: het is dezelfde locatie als vorig jaar

 • 08:00 -15:00 uur radioamateur vlooienmarkt in het Forum vom Burg Gymnasium en het daarbij gelegen terrein. Het Forum ligt op 250 m afstand van het Station van Bad Bentheim.
 • Parkeren voor bezoekers is op de parkeerplaatsen van het Gymnasium. Bereikbaar via de Hetlage straat, inrijden tegenover Hotel Diana en op de grote parkeerplaats naast het Forum.
 • Uiteraard staat het ”Kaffee-Kuchen” Team weer voor u klaar, dit keer bij de ingang van het Forum.
 • De Bier en Bratwurst Stand begint dan langzaam met het opwarmen, dit voor een ieder die er zin in heeft.
 • 10:30 uur DOK –Beurs in het Forum
 • 10:00 – 13:00 uur Lezingen in het Forum. Het programma ziet er als volgt uit:
  • 1e lezing 10:00 COTA (Castles on the air) lezing door Florian “Flo” Pawlik DL8ECA
  • 2e lezing 10:45 Anton Mandos ON6NL verteld over zijn werk voor “Artsen Zonder Grenzen“
  • 3e lezing 11:45 De EUDXF deelt u de laatste nieuwtjes uit de DX wereld mede, met lezing door Ronald PA3EWP
 • 13:00 uur Jaarvergadering van de EUDXF in het Forum
 • 13:00 uur Vossenjacht, de start is op het terrein tussen Gildehaus en Gronau. Google-Maps coördinaten: 52.290477, 7.055904 Openstreet-Map: N52″17.433′ E7″ 03.352′
 • 14:00 uur prijsuitreiking van de “DNAT 2023 Schnitzeljagd“
 • Vanaf 19:00 uur Verrassingsavond op de DNAT Camping ”Am Badepark”.  Graag aanmelden op de camping bij Bea.
Zondag 28 augustus
 • 12:00 uur gemeenschappelijk gril kippetjes eten op de DNAT Camping „Am Badepark“
 • 20:00 uur voor de echte “die-hards”die Winke-Winke-Party, op de Camping .

We zien elkaar daarna weer op 56e DNAT.

Radio Onderdelen Markt Assen zaterdag 7 oktober 2023

Op zaterdag 7 oktober 2023 vindt de jubileum beurs “40 jaar Radio Onderdelen Markten in Assen” plaats in de Veilinghallen (Flowerdome) van Eelde. Naast jaren actief contesten op VHF en hoger, heeft onze st. RCGA daarnaast in 40 jaar tijd inmiddels meer dan 60 beurzen georganiseerd op gebied van Computer techniek en Radio hobby. Hierdoor hebben we allerlei amateur projecten kunnen ondersteunen in de Noordelijke provincies alsook  de Repeatergroepen.

Deze aankomende beurs wordt weer gehouden voor zendamateurs, luisterstations, geïnteresseerden in de Radio- en ATV techniek maar ook voor hobby enthousiasten op Computer gebied, Elektronica en zelfbouw. Aanvoer van nieuwe en gebruikte spullen zullen in ruime mate aanwezig in allerlei variëteit. We gaan ook weer stands inrichten waar demo wordt gegeven over de mogelijkheden met Radio, Elektronica, Mini PC’s, opleidingen en dergelijke. We rekenen weer op een grote opkomst. Tevens zal er weer voldoende ruimte zijn voor onderling QSO onder genot van een hapje en drankje.

De samenwerking met Vitalisvlooienmarkten is gecontinueerd. Hierdoor kunnen we de toegangsprijs houden op € 3,50. Dit geeft tevens toegang voor zowel onze Radiomarkt als ook de grootste Vlooienmarkt van het Noorden. Kinderen t/m 13 jaar gratis. De markt worden weer gehouden in de veilinghallen van Flowerdome in Eelde en wel aan de zijde van de ruime gratis parkeerplaatsen waar ook de gedeelde ingang met Vitalis is. De hal heeft een oppervlakte van 2500 – 3000 m2 is uitstekend verlicht / verwarmd en bevindt zich op ca. 12 km. ten noorden van Assen, en is direct aan de A28 gelegen.

Onze Radio markt is voor het publiek geopend van ~ 9.30 tot maximaal 15.00 H. Adres; Burgemeester J.G. Legroweg 80, 9761 TD, EELDE.

Standruimte voor ca. 4 meter a € 30,– en ook een halve kraam is mogelijk voor shack opruiming enz. Voor de standhouders is het mogelijk om al op de vrijdagmiddag op te bouwen.

De organisatie is in handen van de st. Radio Contest Groep Assen. Voor informatie en standhuur:

Eene de Weerd, PA3CEG.tel:             0592-613557

E-mail: eenedeweerd@hetnet.nl  of  pa3ceg@hetnet.nl

Radio Onderdelen Markt 23 september 2023

40e Radio Onderdelen Markt bij wegrestaurant de Lichtmis

Radio Onderdelen Markt bij wegrestaurant de Lichtmis

Op zaterdag 23 september 2023 wordt voor de 40e keer de Radio Onderdelen Markt (ROM) gehouden bij wegrestaurant de Lichtmis, gelegen aan de autosnelweg A28, tussen Zwolle en Meppel. Bij de afslag Nieuwleusen/Hasselt vindt u dit restaurant met een groot parkeerterrein. Adres: De Lichtmis, Hermelenweg 190, 8028 PL Zwolle

Stukje geschiedenis!

Ruim 30 jaar geleden kreeg een groep van zendamateurs uit de omgeving van Nieuwleusen/Meppel het idee om een radio-onderdelen-markt op te zetten. Radiozendamateurs moesten in die tijd bijna alles zelf bouwen. Kant-en-klare zendapparatuur zoals die nu beschikbaar is was er toen nog niet. Zendamateurs die wilde knutselen moesten de onderdelen van ver halen.

Het begon allemaal met enkele handelaren die hun onderdelen te koop aanboden in het wegrestaurant. Toen deze ruimte in het wegrestaurant te klein werd voor het aantal handelaren. Is men begonnen met het plaatsen van stands rondom het restaurant. De markt werd bekender en vele handelaren, bieden nu hun koopwaar aan op onze markt.

Kofferbakverkoop!

De markt heeft in de loop der jaren ook nog enkele nevenactiviteiten gekend. Naast verkoop vanaf marktkramen hadden we ook nog een deel gereserveerd voor mensen die niet veel te koop aan te bieden hadden, de zgn. kofferbakverkoop. Deze hebben we enkele jaren geleden laten vervallen mede omdat de vraag naar kramen nog steeds toeneemt. En het begrip kofferbakverkoop een beetje uit de hand is gaan lopen.

De Radio Onderdelen Markt

Voor bezoekers is de toegang tot de markt gratis. Parkeren kan als de weersomstandigheden het toelaten in het weiland tegenover de markt, tegen een kleine vergoeding (€2,00). Doe dit zoveel mogelijk want anders ontstaat er een wanorde op de wegen rondom het marktterrein.

De ideale plek om aan onderdelen te komen voor het maken van radio in al zijn facetten. Een plek om mede-radioamateurs te ontmoeten en onder het genot van een bakje koffie bij te praten over de belevenissen met onze hobby.

Meer informatie

De organisatie is via e-mail bereikbaar: info@stichtingrom.com

Dag voor de RadioAmateur op 28 oktober 2023