Uit elke nieuwe zending qsl-kaarten word 1 exemplaar verkozen tot de mooiste qsl-kaart, deze wordt met foto en aanverwante gegevens op deze site vermeld.

De reden waarom een QSL-kaart verkozen word kan verschillend zijn, vanwege een bijzondere afbeelding, een special-call of een zeer bijzonder land etc, ook kan het voorkomen dat er meerdere kaarten van dezelfde amateur worden verkozen, dit is louter toeval en betreft geen voorkeur.

De eerste zending qsl-post van 2020 was een klein pakketje en toch was de keuze niet eenvoudig maar het is gelukt. De keuze is gevallen op een kaart van een special call station van onze radiovrienden van de VRZA, deze hebben in november 2019 een station in de lucht gebracht ter ere van 100 jaar radiotelefonie tussen 6 november 1919 en 6 november 2019. De call van dit eventstation is PA1ØØPCGG en is in onze regio gewerkt door PA3GIL, PE1NAO, PA7RL en PAØHCZ en allen op 80mtr. Vermeldenswaardig is de mooie kwaliteit en kleurstelling van de kaart en natuurlijk de unieke afbeeldingen.