Uit elke nieuwe zending qsl-kaarten word 1 exemplaar verkozen tot de mooiste qsl-kaart, deze wordt met foto en aanverwante gegevens op deze site vermeld.

De reden waarom een QSL-kaart verkozen word kan verschillend zijn, vanwege een bijzondere afbeelding, een special-call of een zeer bijzonder land etc, ook kan het voorkomen dat er meerdere kaarten van dezelfde amateur worden verkozen, dit is louter toeval en betreft geen voorkeur.

In de laatste dagen van 2018 kwam er nog een pakketje kaarten binnen en 1 van de eerste kaarten die ik zag werd voor mij onmiddellijk de mooiste kaart. In principe heeft de oorsprong van de kaart en de call niets met de radiohobby te maken maar wel met een persoonlijke passie van mijn kant, het betreft de TT , het grote jaarlijkse motorspektakel op het Drentsche cirquit in Assen. De grote stenen letters TT zijn zichtbaar wanneer je op de A28 Assen passeert en zijn heel bijzonder. TT is een afkorting voor Tourist Trophy, een race op het eiland Man die nog jaarlijks verreden wordt.                      Daarnaast is ook mijn favoriete coureur afgedrukt op deze kaart: Valentino Rossi met startnummer 46.                                     Pa9TT zal ongetwijfeld ook deze link met de racewereld hebben, om te kiezen voor zo´n kaart moet je toch wel een bepaalde tik hebben. Ben van Rooijen is de man achter deze mooie call en heeft zijn kaart gestuurd naar NL-13566 vanwege een verbinding op 40mtr. Evert is ongeveer de (luister)amateur met de grootste kaarten-omzet binnen R32.