Artikelen over de repeaters

PI3MEP verhuist van het ziekenhuis naar de lichtmis

De ontmanteling van PI3MEP vanaf het ziekenhuis ging zeer voorspoedig Het team van Dennis, Harry en Benno onder leiding van Dick, PA0DFN was op elkaar ingespeeld en vlotjes werden onderdelen uit elkaar gehaald en naar beneden gebracht. In 2 uur stonden we weer buiten en namen we afscheid van de locatie waar onze steunzenders 20 […]

PI3MEP ontmanteld

Afgelopen week heeft het repeaterteam de repeater van PI3MEP van het oude ziekenhuis in Meppel weggehaald. De reden is dat het ziekenhuis gesloopt gaat worden. Tijdens de demontage moesten buizen vanaf grote hoogte naar beneden worden getakeld.

PI3MEP tijdelijk offline tijdens de verhuizing

Maandag 8 november gaan we om 09:00u de 2m repeater uit het oude ziekenhuis in Meppel halen.

Benno (PA3FBX) brengt dan de repeater naar Jan (PA3FEX), die als bouwer, het geheel een servicebeurt geeft.

Lees meer

Jubileum bijeenkomst op 25/10 ook “live” te volgen

Maandag 25 oktober 2021 “vieren” we op gepaste wijze ons 65-jarig jubileum tijdens onze eerste ledenbijeenkomst van dit jaar.
Door alle Corona beperkingen konden we nu pas hier aandacht aan besteden. Wij zijn blij dat we elkaar weer kunnen spreken en hebben vanuit het HB een speciale gast als spreker op deze avond.
Omdat we hier wat meer aandacht aan willen geven, hebben enkele amateurs uit onze regio, zich beschikbaar gesteld om hun expertise hiervoor in te zetten.

Lees meer

Promo filmpje PI6MEP

De werkgroep van de repeaters, heeft een prachtig promo-filmpje gemaakt. Mooi om te zien wat er nu op de mast staat.

PI6MEP wat gebeurt er nu mee…

We zijn de laatste maanden druk bezig geweest met allerlei aanpassingen en reparaties. Tijd voor weer een update op de website. Er zijn ingangen op 23cm en 3 cm bij gemaakt en de nieuwe zender die door Roel PA5RJ is gebouwd is samen met de oude gerepareerde eindtrap terug geplaatst. Verder is er nog “even” […]

PI6MEP update

Hier een update van de ontwikkelingen van PI6MEP (26-08-2021) Ondertussen is de verhuizing van PI6MEP ook organisatorisch een feit. De machtiging staat nu op het juiste adres en dus kunnen we verder.

Livestream PI6MEP nu online

UPDATE 15/07

Op dit moment is het alleen mogelijk om de livefeed via Twitch te tonen.

 

Vanaf vandaag staat de livestream van PI6MEP online.

Achter de schermen is hard gewerkt om deze verbinding tot stand te brengen en in te voegen onze website.

Op dit moment staat de stream tussen 18:00 uur en 24:00 uur online en buiten deze uren kan een verzoek gedaan worden om hem in te schakelen.

Klik op de afbeelding om de livestream te bekijken

Bestuurswijziging en voortgang Repeatercommissie

Begin juni heeft het bestuur van de Stichting Meppeler Repeaters een aantal zaken besproken die op korte termijn aandacht verdienen:

Lees meer

Status van PI6MEP. Goed nieuws!!!.

Status van PI6MEP. Goed nieuws!!!. De repeater commissie heeft zich positief uitgesproken voor behoud van PI6MEP. Dat betekent dat de verhuizing de 2e fase in kan gaan en dat alle lichten op groen staan. Omdat de apparatuur op het ziekenhuis meer zwart beeld dan mooie amateurbeelden uitzond is er dan ook meteen besloten de oude […]