43e Ballonvossenjacht (voorlopig) afgelast

Op de website van de ballonvossenjacht was het volgende te lezen: De organisatie van de Ballonvossenjacht heeft vanavond moeten besluiten dat de ballonvossenjacht van zondag 19 september 2021 –niet– zal plaatsvinden. Afgelopen week werd de organisatie geconfronteerd met gewijzigde polisvoorwaarden van onze verzekeraar. Hierdoor is aansprakelijkheid voor de ballon met payload niet langer verzekerd, dit […]

Andries van der Kamp PD2AD met Silent Key

Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat Andries van der Kamp op 70-jarige leeftijd is overleden. Ondanks het feit dat Andreis niet lid was van onze afdeling, was hij een graag geziene gast op onze afdelingsavonden en bekend bij vele afdelingsleden.

PI3MEP ook op de Livestream, WebSDR en TeamSpeak te beluisteren

Er zijn soms momenten dat je niet op zondag de Meppelronde (145.650Mhz om 12:00 uur) kunt beluisteren omdat je bijvoorbeeld op vakantie bent of dat je niet op je QTH bent. Dan bestaat de mogelijkheid om hem via een Livestream, WEB-SDR of via TeamSpeak te beluisteren zodat je toch nog de informatie mee krijgt. Livestream […]

PA3CBC Jan Herman Okken met Silent Key

Deze week bereikte ons het bericht dat PA3CBC op 73-jarige leeftijd is overleden. Voor velen kwam dit als een schok.

Oproep aan de leden van onze regio

In voorbereiding op de afdelingsbijeenkomst, was het voornemen om onze leden per mail te gaan informeren. Van veel leden zijn we al in het bezit van hun e-mailadres, maar van enkelen is dit nog niet bekend. Het is niet verplicht, maar zouden het op prijs stellen als we van de volgende leden een e-mailadres mogen ontvangen:

Lees meer

Afdelingsbijeenkomst in oktober

Zoals de maatregelen van de overheid er nu uit zien, ligt het in de planning om op maandag 25 oktober 2021 weer bij elkaar te komen.
Het is allemaal nog onder voorbehoud, want de Covid-maatregelen kunnen zo weer veranderen.

Ook is er tijdelijk een andere locatie gekozen in afwachting van de nieuwbouw op de Lichtmis.

Gekozen is voor het MFC Trefpunt in Balkbrug. Op deze locatie is het mogelijk om de Covid-regels te waarborgen.

We zijn in ieder geval weer blij dat het initiatief er is en hopen dat we elkaar na meer als een jaar weer kunnen treffen.
Hou deze website in de gaten en we zullen jullie zo snel mogelijk gaan informeren.

QSL-kaarten vanuit de oude doos

Bij de overname van het secretariaat vond ik een aantal oude QSL-kaarten die zelfs terug gaan naar het jaar 1952. De meeste OM’s zijn met Silent Key, maar Dick PA0JMW is af en toe nog wel op de Meppelrepeater QRV. Daar zit een prachtige Stahorster kaart bij. Ook het team van de Velddag ontbreekt niet.

Otterjacht 2021

Gewoonlijk wordt in het natuurgebied de Weerribben vanuit Kalenberg op de zondag van het eerste volle weekend in juli de Otterjacht gehouden. De situatie rond Covid-19 heeft ons aanvankelijk daarvan weerhouden. Op 22 augustus is het uiteindelijk toch gelukt.

PI6MEP update

Hier een update van de ontwikkelingen van PI6MEP (26-08-2021) Ondertussen is de verhuizing van PI6MEP ook organisatorisch een feit. De machtiging staat nu op het juiste adres en dus kunnen we verder.

De radiomarkt van de ROM gaat niet door

Vandaag (23-08-2021) kregen we het bericht dat het bestuur van de ROM en de eigenaar van de Lichtmis, hebben besloten om de radiomarkt dit jaar niet door te laten gaan.

Lees meer