Techno ronde #105

De ronde van 26 juli had nummer 105 en er zijn weer interessante onderwerpen
besproken. In de Meppelronde heeft Wiebren in het kort hier over verteld.

Aanvang om 21.00 !!! uur met als leiders: Tinus, PD0VDL en Wiebren, PD0NUE
Het is uiteraard geen vervanging van onze alom gewaardeerde Meppelronde
die elke zondag uitgezonden wordt om 12.00 uur op dezelfde repeater.
Heeft iemand technische info nodig of wil je wat delen, meld je in!
Je kan ook een vraag stellen via de mail meppelronde@veron.nl
En tijdens de ronde via de telefoon.

De techno ronde gaat in de zomer door naar behoefte.

Techno ronde

Elke woensdagavond is er een technische ronde op de twee meter repeater
PI3MPL (145.650 MHz.) van de VERON afdeling Meppel.

Aanvang om 21.00 uur met als leiders: Tinus, PDØVDL en Wiebren, PDØNUE
Het is uiteraard geen vervanging van onze alom gewaardeerde Meppelronde
die elke zondag uitgezonden wordt om 12.00 uur op dezelfde repeater.
Heeft iemand technische info nodig of wil je wat delen, meld je in!
Je kan ook een vraag stellen via de mail meppelronde@veron.nl
En tijdens de ronde via de telefoon.

In de technische ronde “wordt gezocht”; mensen die een onderdeel
zoeken bv transistor of IC of zo die dan op de verenigingsavond bezorgt
kan worden zonder kosten.

Let op:
De techno ronde gaat in de zomer door naar behoefte. In overleg wordt
bepaald wanneer, en hoelang we een zomerstop gaan invoeren.

Wordt jij EMC-aanspreekpunt voor onze afdeling?

De EMC-EMF commissie wil in de periode van maart tot september (uitzondering zomerperiode) 2022 op verschillende plaatsen in het land de EMC-cursusdagen verzorgen. De EMC-EMF opleiding wordt gegeven over de 6 regio’s, die ook voor de Regionale bijeenkomsten worden gehanteerd. De EMC-EMF opleiding wordt in overleg met de regio-organisatie op een zaterdag ingepland van 9-13 uur.

Het opgeleide lid dient de afdeling actief te ondersteunen, hij/zij wordt immers het EMC-aanspreekpunt in de afdeling. Het is dus niet een eenmalige en vrijblijvende functie binnen de afdeling.

De deelnemers zullen in contact blijven met de EMC-EMF commissie en zullen jaarlijks (b.v. een Teams meting) op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en de EMC-EMF commissie hoort ook graag wat de bevindingen in de afdelingen zijn. De EMC-EMF commissie zou het zeer waarderen als de komende jaren de verschillende EMC-aanspreekpunten hun ervaringen bij onze DvdRA kraam delen of een EMC-EMF lezing willen verzorgen.kunnen afspreken welke de kar gaat trekken.

Afdelingen kunnen vertegenwoordigd worden door maximaal 2 personen, als er genoeg ruimte is in accommodatie kan dit uitgebreid worden. Het opgeleide lid dient de afdeling actief te ondersteunen, hij/zij wordt immers het EMC-aanspreekpunt in de afdeling. Het is dus niet een eenmalige en vrijblijvende functie binnen de afdeling.

De deelnemers zullen in contact blijven met de EMC-EMF commissie en zullen jaarlijks (b.v. een Teams meting) op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en de EMC-EMF commissie hoort ook graag wat de bevindingen in de afdelingen zijn. De EMC-EMF commissie zou het zeer waarderen als de komende jaren de verschillende EMC-aanspreekpunten hun ervaringen bij onze DvdRA kraam delen of een EMC-EMF lezing willen verzorgen.

Inhoud van deze EMC-training:

Theorie deel:
  • EMC-richtlijn en de RZA VERON EMC-EMF commissie en het AT Smal- en breedband storingen Meest voorkomende stoorbronnen Stappenplan opsporen van stoorbronnen
Praktijk deel:
  • Luisteren en herkennen van storingen Lokaliseren van stoorbronnen binnen en buiten Oplossen van de storingen en hoe deze te (be)handelen. Ondersteund met behandelen van vele praktijk gevallen met video’s van demonstraties van verschillende stoorbronnen.

Ten tijde van de organisatie van de Regionale Bijeenkomst 2021 had de commissie graag voor 1 december 2021 de meldingen ontvangen. Nu de tijd ons achterhaald heeft, is het dringende verzoek vóór 30 januari 2022 de aanmeldingen per e-mail te sturen naar onze secretaris via a32@veron.nl

Foto: Website VERON