OM Simon [Sijbren Jan] Zijlstra PE1AQU Silent Key

Op 7 april 2024 is in Steenwijk Simon [Siebren Jan] Zijlstra PE1AQU overleden. Hij heeft vele jaren de Radiomarkt aan de Lichtmis ondersteund en ook gaf hij ruimte aan de antennemeetgroep om de aanhangwagen in Steenwijk te stallen.

In memoriam

OM Harm Hendrik ten Veen [Harry] PA8KM SK

PA8KM, Harry ten Veen  silent key

Op 23 januari 2024 is in Steenwijk Harry ten Veen, PA8KM (ex NL5493 en PE1CAL) op 68 jarige leeftijd overleden. Harry had al vele jaren gezondheidsproblemen en de combinatie van die problemen was niet meer met medicatie te beheersen. Harry en ik kennen elkaar vanaf 1977 toen wij beiden in Wolvega naar de zendcursus gingen en onze C- en een jaar later A-machtiging behaalden. De band tussen ons is altijd gebleven. Het onderhoud aan zijn antenne-installatie hebben we steeds samen gedaan. Harry was natuurliefhebber en deed in zijn gezonde jaren aan wadlopen. Ook grenspalen hadden zijn belangstelling. Verder heeft Harry in 1978 deelgenomen aan een 2 m DX-expeditie naar de Shetland eilanden. DX-en op 6 m, 2 m en 70 cm had zijn voorkeur maar ook op HF was Harry actief. Vanwege zijn gezondheidsproblemen bezocht hij de afdelingsbijeenkomsten al geruime tijd niet meer. Harry laat een XYL en twee dochters na.

Hij ruste in vrede.

Mede namens de VERON-afdeling Meppel:

 

Wim Hoek, PA3AKK,

 

Gert Knipmeijer, PD1GS, voorzitter.

OM Ruurd (Ruud) Evers (PD1AGN) Silent Key

Op 13 juli 2023 Is ons afdelingslid en radiovriend Ruud Evers, PD1AGN na ruim een jaar ziek te zijn geweest in het bijzijn van zijn geliefden rustig ingeslapen.

Ruud, geboren in Haarlem, had jaren samen met zijn XYL Gerda een elektrozaak aan het Zuideinde in Meppel. Velen kennen hem daarvan. Hij verkocht er audio en andere soorten elektronica. Ook reparaties aan apparatuur voerde hij hier kundig uit. De koffie stond altijd klaar. Ruud was een rustige en altijd gezellige man waar je op kon rekenen. Ondanks zijn grote kennis van elektrotechniek in het algemeen had hij nooit de behoefte om een F-licentie te gaan halen.

We noemden hem vaak PA0TZT (Te Zijner Tijd). Na zijn pensioen heeft hij de winkel Elektro Evers verkocht en is hij samen met zijn XYL Gerda naar Spanje (Sedella) verhuisd. Daar was hij weinig actief op de banden, maar in de ruim acht jaar die ze daar hebben gewoond, was hij in het kleine dorpje een graag geziene gast. Mede door zijn gezondheid werd in 2018 besloten om weer terug te gaan naar Meppel. Ruud was actief als bestuurslid van de Stichting Oud Meppel, Donderdag Meppeldag, Grachten festival, enz. Meppel lag hem na aan het hart.

Toen ruim een jaar geleden kanker bij hem werd geconstateerd ging hij vol goede hoop het traject van bestralingen en chemo in. Het leek allemaal goed te gaan maar in mei kregen we het verschrikkelijke bericht dat er uitzaaiingen waren geconstateerd.

Ruud heeft via de Meppeler twee meter repeater de TechnoRonde in het leven geroepen. Mede door zijn wil om andere amateurs te helpen aan onderdelen en technische vragen te beantwoorden is deze ronde een aanwinst voor onze hobby gebleken. Deze ronde wordt ter ere van Ruud voortgezet. Tijdens de 100ste ronde op 27 juni jl. heeft hij zich tot verrassing van ons allemaal nog even in gemeld.

We verliezen in Ruud een gezellige, hartelijke en vooral behulpzame radioamateur.

Het bestuur en de leden van de VERON-afdeling Meppel A32, wensen Gerda, familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Namens de afdeling Meppel,
Frits van Schubert, PA3FYS

OM Ruud Evers PD1AGN Silent Key

Vanmorgen is op 75 jarige leeftijd Ruud Evers, PD1AGN uit Meppel overleden. Ruud heeft ruim twee jaar geleden de TechnoRonde in het leven geroepen. Door zijn ziekte heeft hij deze ronde moet overdragen. We verliezen in Ruud een bijzonder aardige radio zendamateur die voor iedereen klaarstond. Zijn unieke manier van het leiden van de ronde zullen we nooit vergeten. Hij wordt op dinsdag 18 juli in besloten kring gecremeerd. We wensen zijn XYL Gerda, kinderen Francisca, Bianca en Michel en verdere familie heel veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies. We gaan Ruud missen. Ruud is SK, RIP.

Mede namens het bestuur van de VERON A32 Meppel.

Een bericht van de nabestaanden van Jacob Klompé PD5JK

De afdeling Meppel heeft het onderstaande bericht van de nabestaanden van Jacob Klompé  PD5JK ontvangen.

OM Jacob Klompé PD5JK Silent Key

Op 1 januari werden we opgeschrikt door het bericht dat PD5JK Jacob Klompé is overleden.
Tijdens de Meppel-ronde werd er door een bevriende zendamateur van Jacob bevestigd dat hij in de nacht van oud & nieuw plotseling onwel is geworden en is overleden, hij is slechts 56 jaar geworden.
Voor veel leden binnen de afdeling Meppel en in de regio is Jacob een bekende persoonlijkheid, door zijn inzet bij de  jaarlijkse radio onderdelen markt en in het verleden bij de antenne-meetdagen was hij een graag geziene mede amateur.
We wensen zijn vrouw en kinderen, vrienden en andere nabestaanden veel sterkte toe met dit verlies.

Namens het bestuur van:
VERON  afd. Meppel.

OM Henk Tempelman, PE0RTM Silent Key

Op 17 augustus 2022 is na een kort ziekbed ons afdelingslid en radiovriend Henk Tempelman PE0RTM overleden. Hij is 70 jaar geworden.

Hoewel Henk de laatste jaren wat op de achtergrond is getreden heeft hij voor onze afdeling en de VERON veel betekend. Hij was niet voor niets sinds 2000 drager van de Gouden Speld.
Samen met zijn XYL Aliet heeft hij zich vanaf het begin van onze Radio Onderdelen Markt (ROM) beziggehouden met de organisatie van de markt. Vele amateurs kennen hem daarvan.

Met zijn kennis van computers kon hij menig afdelingslid laten profiteren van zijn kunnen. Het afdeling-verkoopbureau werd een aantal jaren door hem beheerd en onderdelen vaak kosteloos geregeld. Henk was een elektrotechnicus in hart en nieren. Er werd veel gebouwd en zijn bijdragen aan de repeaters van Meppel zijn daar een voorbeeld van. Verder beheerde Henk jarenlang PI4VRN, de steunzender van de landelijke verenigingszender PI4AA. Zo zorgde hij iedere vrijdagavond ervoor dat deze verenigingszender in het hele land te beluisteren viel.

Henk was altijd wel in voor een grap of een actie. Ik kan me nog herinneren dat we jaren geleden met een groepje radiozendamateurs uit Nieuwleusen last hadden van een heftige storing op twee meter. De peildozen kwamen tevoorschijn en na vele kilometers door weilanden over en door sloten en prikkeldraad zagen we in een 110KV hoogspanningslijn een lange draad hangen en die straalde behoorlijk. Deze draad werd door de netbeheerder na een telefoontje snel verwijderd. In die tijd hadden we elkaar nog nodig en op Henk kon je altijd rekenen.

Naast zijn passie voor techniek had hij er nog een, zijn Audi A6, waar hij heel zuinig op was. Niemand mocht daar verder in rijden, ook Aliet niet. Naarmate Henk wat ouder werd ontwikkelde zich ook de passie voor het wandelen. De laatste vakantie, samen met Aliet in zijn geliefde Oberstdorf, was eind juli/begin augustus en stond, zoals ieder jaar, in het teken van wandelen, genieten van de bergen en de mooie natuur. Amper een week thuis werd Henk ziek.

Op 25 augustus is er door heel veel mensen afscheid van Henk genomen en hebben een laatste wandeling door Henk zijn leven gemaakt om hem naar zijn laatste rustplaats te brengen. We zullen hem missen.

We wensen zijn XYL Aliet, zoon Marcel, schoondochter Annelies en zijn kleinkinderen heel veel sterkte bij het dragen en verwerken van dit grote verlies.

Namens de leden en het bestuur van de VERON afdeling Meppel
Frits van Schubert, PA3FYS

OM Wim Warnar, PE1FJP Silent Key

Ons afdelingslid Wim Warnar, PE1FJP is overleden.

Wim mocht slechts 63 jaar oud worden.

Wij wensen zijn XYL en familie veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.

 

Het bestuur van de VERON afdeling Meppel

 

Andries van der Kamp PD2AD met Silent Key

Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat Andries van der Kamp op 70-jarige leeftijd is overleden. Ondanks het feit dat Andreis niet lid was van onze afdeling, was hij een graag geziene gast op onze afdelingsavonden en bekend bij vele afdelingsleden.