Ontmoet de leden Roel PA5RJ

Wie ben je en wat is je callsign?
Mijn naam is Roel de Jonge PA5RJ , en ben 56 jaar jong.
Woon in een klein dorpje dat Kerkenveld heet.

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in amateurradio?
Als klein jongetje van pakweg 10jaar hoorden we piraten muziek op de middengolf, de vraag was hoe doen ze dat?
Mijn maat kocht van iemand een zendertje met een 807 lamp, daar is de griep begonnen. Op een bepaald moment hoorde ik ook piraten op de FM omroepband, dit trok mij meer dan de MG. HF65 daar is het mee begonnen, op mijn 12e een buizenzender gemaakt met EL84.
Veeel zenders gebouwd in de jaren erna…Jammer maar de PTT vond mijn zender ook leuk. Op mijn 15e de eerste inbeslagname, de tweede keer toen was ik net 17 jaar. De derde keer was op mijn 18e jaar, gevolg twee jaar proef en 14 dagen voorwaardelijk, boete was 700 Gulden. Na de geboorte van mijn zoon in 1991 ben ik gestopt met uitzenden op de FM omroepband, ben toen gaan zenden op de 60 cM, dit heb ik gedaan tot 1998. Samen met mijn maat Wiebe (rip) naar de cursus gegaan bij ‘De Lichtmis’, en resultaat was C op zak PE1RMA. In 2000 opgegaan voor de A licentie , en zie daar PA5RJ.

Sinds wanneer het je jouw licentie?
Mijn licentie heb ik gehaald in 1998.

Welk facetten van amateurradio vind je het leukst?
Het ontmoeten van mensen met de zelfde passie.

Wat is je favoriete mode en band?
De 2m en 70cm / 23cM in alle modes

Welke apparatuur gebruik je?
Op dit moment een IC7100.

Maak je gebruik van een computer in je shack en waar gebruik je deze voor?
Ja ik gebruik hem om printplaten te tekenen , en als logboek (hamradio de luxe)

Bezoek je evenementen die met de radiohobby te maken hebben?
Radio onderdelen markt Nieuwleusen (secretaris).
DVdRA (Floormaniger).
En natuurlijk bezoek ik alle radiomarkten in de regio.

Doe je aan zelfbouw en wat bouw je dan zoal?
Zelfbouw is iets wat ik heel veel doe, zenders /converters/antennes enz.

Wat was je meest memorabele contact?
Een verbinding met Saudi Arabia op 70MHz.

Heb je nog doelen of uitdagingen met amateurradio?
Op dit moment bezig met het bouwen van een Teff ontvanger. Zie de site van PE1PVB.

Heb je hobby’s en interesses buiten amateurradio om?
Bij mij is het alleen de Amateurradio.