De ontmanteling van PI3MEP vanaf het ziekenhuis ging zeer voorspoedig

Het team van Dennis, Harry en Benno onder leiding van Dick, PA0DFN was op elkaar ingespeeld en vlotjes werden onderdelen uit elkaar gehaald en naar beneden gebracht. In 2 uur stonden we weer buiten en namen we afscheid van de locatie waar onze steunzenders 20 jaar hun basis hadden.

Nog dezelfde dag hebben Harry, Benno en Dick de filterpotten naar de paal gebracht en opgehesen naar de 3e Verdieping. Vervolgens is de repeater voor onderhoud naar Dalfsen gebracht waar Jan, PA3FEX de repeater onder handen ging nemen.

Dezelfde avond was de repeater alweer in de lucht en was Jan aan het testen met de gerepareerde repeater.  Die testen hebben de hele week geduurd waarbij PI3MEP meer in de lucht dan uitgeschakeld was. Zo kon zelfs de Techno-ronde gewoon doorgaan.

PI3MEP weer operationeel

Donderdag heeft Benno een aantal voorbereidende zaken in de paal geregeld en de maten opgenomen van de beugel waar de repeater aan bevestigd zou worden. Zaterdagochtend zijn Dennis en Benno naar de paal gegaan om de repeater terug in de lucht te zetten.

De DMR-antenne is vervangen voor de “oude” 2/70cm dualbander van het ziekenhuis. Een splitter van Frits, PA3FYS zorgt voor verdeling van de 70cm DMR en 2M repeater signalen. De ophang beugel, die vrijdag nog “even” gemaakt was, is geplaatst en de filterpotten en repeater zijn netjes opgehangen.

Alle verplaatsing van de filterpotten zouden mogelijk een ontregeling van de instellingen kunnen veroorzaken en dus is een 30 kg meetzender even de paal in gehesen om dit te controleren.

Gelukkig was alles ruim binnen de specificaties en dus kon de repeater al om 14:00 uur terug in de lucht gezet worden en vrijgegeven voor algemeen gebruik.

Moe maar voldaan zijn we huiswaarts gegaan en hoorden we alle rapporten uit het land.

Met vr grt

Benno, PA3FBX.