Status van PI6MEP. Goed nieuws!!!.

De repeater commissie heeft zich positief uitgesproken voor behoud van PI6MEP.
Dat betekent dat de verhuizing de 2e fase in kan gaan en dat alle lichten op groen staan.

Omdat de apparatuur op het ziekenhuis meer zwart beeld dan mooie amateurbeelden uitzond is er dan ook meteen besloten de oude zaak te ontmantelen.
Parallel daaraan zijn er binnen de Repeater commissie wat verschuivingen in de taken en moet er het nodige administratief geregeld worden voordat de verhuizing een feit kan zijn.

Stekker eruit

Op Maandag 14 Juni 2021 is dan de stekker van PI6MEP op het ziekenhuis er uit gegaan. Ruim 13 jaar had de huidige zelfgebouwde repeater zijn werk goed gedaan. Dennis, Harry, Dick en Benno hadden in “no time” de zaak los en beneden op de grond. Dat laatste was zo mogelijk het meeste werk.

Hoe nu verder?

Woensdag aansluitend meteen een “hoe nu verder” vergadering belegd.
Doelstellingen werden besproken, spullen voor reparatie verdeeld en plannen gemaakt.
Alles moest eerst op een of andere manier gecontroleerd, getest, afgeregeld om compleet verbouwd worden. Naast de analoge in- en uitgangen moest er toch ook een stuk digitaal in. We moesten deze kans aangrijpen met de huidige technieken mee te groeien en gaan nu dus naast de 2 analoge ingangen op 23cm en de ingang op 3cm ook een digitale ingang op 70cm en op 23cm maken. En ook de zaak voorbereiden met een digitale uitgang op 13cm en op internet.

Voor Dennis gaat dit nog een hele aanpassing worden. Immers digitaal betekend 2 gescheiden paden voor video en audio. Immers de digitale kwaliteit moet behouden worden. En dan ergens alles ook nog in kruis met elkaar te verbinden zodat alle ingangen ook alle uitgangen gaan bereiken is een technisch hoogstandje..

Harry en Benno gaan de Antennes testen want rondstraal karakteristieken bleken niet zo rondstralend… Roel neemt de zender en eindtrap voor zijn rekening want ja die moesten voorbereid zijn voor digitale transmissie. Benno gaat daar de materialen voor aanleveren en tegelijk ook nog even de internet uitgang en 2e DATV ingang op 23cm klaar maken.

Testfase

Vandaag 27 Juni 2021 kan er gemeld worden dat de eerste werkbank testen met DATV naast FMATV op 13cm een succes zijn geworden. Er moet nog het een en ander cosmetisch en logistiek geregeld worden maar technisch lijkt het te gaan werken.

Verder is ons Hamnet wat een internet stream moet gaan hosten door Dennis en Jacob verbeterd zodat een 1Mb stream geen probleem zou gaan opleveren.

Er moet nog veel gebeuren maar komende weken kunnen we gewoon door en zal PI6MEP steeds meer compleet worden.

Zodra er weer meer nieuws te melden is wordt het hier vast gelegd.

73es Benno PA3FBX