Hier een update van de ontwikkelingen van PI6MEP (26-08-2021)

Ondertussen is de verhuizing van PI6MEP ook organisatorisch een feit. De machtiging staat nu op het juiste adres en dus kunnen we verder.

De beperkte ruimte is toch wel een probleem en plaatsing van een mast deel om alle benodigde antennes te kunnen dragen laat nog even op zich wachten. Ondertussen zijn de resultaten van de tijdelijk opgestelde 13cm slot zendantenne zo goed dat we niet kunnen wachten op alle ontvangst antennes en dus is er ook een tijdelijke opstelling voor een kleine horizontale rond straler voor 23cm en de slot antenne voor 3 cm. De 0db antenne gain wordt maar voor lief genomen omdat iets altijd beter dan niets is.

De 23cm en 3cm ontvanger zijn ondertussen ook geplaatst maar doordat de analoge quad nog niet klaar is, kan de zaak nog niet goed geschakeld worden. Maar we kunnen verder testen.
Een 23cm ontvangst antenne betekende ook dat we een 23cm DATV-ingang er bij konden maken.
Er is veel tijd gespendeerd aan extra filtering en ingangsgevoeligheid op 70cm waar een dik DMR-signaal op 438.150 Mhz toch wel een uitdaging blijft.

Waar staan we nu:

We hebben dus een 13cm FMATV zender (2352Mhz) op de lichtmis reclame paal. Hierop zitten ontvangers aangesloten op 70cm DATV (436.3Mhz), 23cm DATV (1265MHz), 23cm FMATV (1252MHz), en 3cm FMATV (10200MHz). Hetzelfde beeld wordt ook via internet op https://twitch.tv/pi6mep gestreamd. Er is een user besturing via internet waarmee voorlopig de quad en 4 pip besturingen bediend kunnen worden. De 13 cm zender staat aan tussen 18:00 en 24:00 uur en kan buiten deze tijden door de beheerders extra aangeschakeld worden.

Wat gaat er nog bij komen:

We zijn druk bezig met de analoge besturing waarmee we de 4 pip en individuele kanalen en bijbehorende geluidskanalen automatisch kunnen schakelen.
Verder zijn er plannen voor een DATV-uitgang naast de analoge FMATV zender en een analoge audio ingang op 70cm. Tevens kijken we naar de noodzaak voor een 2e 70cm DATV ingang.
Tenslotte oriënteren we ons op nieuwe ontwikkelingen en wensen uit de regio.

Meer informatie en contact:

De huisfrequentie 145.4625 Mhz in FM is tegenwoordig drukker dan ooit. Het is dan ook de beste plek een van de beheerders van de repeater te vinden. Verder kan je altijd een mailtje sturen naar pa3fbx@veron.nl

Kijk eens mee op de internet stream en volg ons daar als je meer wilt.

73es Benno, PA3FBX